Doe hier de zelfevaluatie en kijk welk programma het beste bij je past

Boarding PPO – of basecamp?

Voor je aan boord stapt, wil je meer weten over de organisatie waarmee je reist. Wat is er bijzonder of anders? Wat kan ik verwachten van mijn reis? Aan al onze leerreizen ligt eenzelfde basisopzet ten grondslag.

 

Individuele leerreizen

Je start met een intake, waarin jij je leerwensen, leerstrategie en leertraject formuleert. Meteen daarna ga je in werkplaatsen en trainingsbijeenkomsten aan de slag met datgene wat voor jou urgent en belangrijk is. Je houdt contact met je netwerk via de digitale leeromgeving. Je sluit je reis af met een landing in de praktijk. Daar blijkt de meerwaarde van je nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden. Je kunt op verschillende manieren landen, afhankelijk van het traject waarvoor je kiest: met een meesterproef, een praktijkplan, een presentatie of invoeringstraject. Bij iedere landing bieden we passende begeleiding.

Groepsreizen

Voorafgaand aan je groepsreis vul je individueel een digitale intake in. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we samen waar jullie als groep de accenten willen leggen in het programma. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de reis maximaal aansluit op de kennis en ervaring die er al is én de vraagstukken die nu urgent en belangrijk zijn. Groepsreizen zijn gericht op reizigers met een specifieke rol. Het uitwisselen van kennis en ervaringen over ieders aanpak is een belangrijk onderdeel van de reis; we leren van én met elkaar. Landen in de praktijk doe je zowel in de reis als er na. In de reis door in opdrachten telkens een stukje van je eigen praktijkvraag op te pakken en na de reis door een volgende stap te zetten, bijvoorbeeld in de vorm van een actieplan of deel  implementatie. Natuurlijk zijn de reisbegeleiders ook na afloop van je reis nog beschikbaar voor tips en antwoorden op specifieke vragen.

Organisatieleerreizen

Het inchecken bij de organisatieleerreis is tweeledig: we checken bij de organisatie én bij de individuele deelnemers welke ervaringen en resultaten de reis moet opleveren. Het gezamenlijk vaststellen van het programma is onderdeel van de eerste bijeenkomst. In onze organisatiereizen is jullie praktijk het uitgangspunt. We gaan samen aan de slag met concrete vraagstukken en gebruiken de leerreis om tot oplossingen, antwoorden en resultaten te komen. Daartoe reiken we inzichten en handvaten aan die we samen op maat maken voor jullie organisatie. De landing bij organisatieleerreizen krijgt vorm in de laatste bijeenkomst. Daarin kijken we samen met management en opdrachtgevers van de leerreis, naar de resultaten en inzichten die de reis heeft opgeleverd. En maken we afspraken over borging en doorontwikkeling in de organisatiepraktijk na afloop van de leerreis.

Werkwijze PPO Academie

Om te zorgen dat jouw leerreis tot concrete resultaten leidt, hanteren we een aantal uitgangspunten voor al onze trainingen:

  • Startpunt is jouw praktijkvraag
  • Je leert op verschillende manieren en met diverse werkvormen
  • Je bent actief met de stof bezig; zo wordt het geleerde iets van jezelf
  • Je kunt zelfsturen en bijsturen op basis van evaluaties
  • Je heb keuzevrijheid in tijd, planning, werkvormen en inhoud
  • Interactie en kennis delen versnellen het leerproces

Wat je zelf meemaakt, onthoud je het beste.

Als PPO trainers hebben we jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen. Wij hebben in de praktijk ervaren dat door het hanteren van deze uitgangspunten, jij het meeste rendement haalt uit je leerproces.

De mensen achter PPO

Rondleiding door de digitale leeromgeving (volgt binnenkort)

Kijkje achter de schermen van de PPO Community (volgt binnenkort)

 

‘Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’ – Confucius

Doe hier de zelfevaluatie en kijk welk programma het beste bij je past