Doe hier de zelfevaluatie en kijk welk programma het beste bij je past

PPO Academie – Voor alle professionals in de publieke sector


Werkwijze PPO Academie

Innoveren is ‘verantwoord prutsen’. Dat kan in de PPO Academie. Je krijgt alle ruimte om zelf en samen met collega’s aan de slag te gaan met de (maatschappelijke) opgaven waar je voor staat. Het goede nieuws: innoveren is te leren. Dat leren doe je binnen de PPO Academie op een bijzondere manier.   

Binnen de PPO Academie combineren we verschillende effectieve leerstrategieën en versterken die met onze eigen ervaring. Zo maken we diepgaand leren mogelijk. Nieuw leren dus voor een nieuwe tijd.  Dit is diepgaand leren volgens PPO in een notendop:  

  • Startpunt is de eigen praktijkvraag van deelnemers   
  • We zorgen voor verschillende (soorten) werkvormen  
  • Zijn actief met de stof bezig: ‘Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’ 
  • Bieden de mogelijkheid tot zelfsturing en bijsturen op basis van evaluatie  
  • Zorgen voor keuzevrijheid in tijd, planning, werkvormen en inhoud en  
  • Faciliteren interactie en kennisdelen om zo bij te dragen aan versnelling van het leerproces: ‘Laat het me zien en ik zal het onthouden’.

21st Century Skills voor veranderende organisaties

21 century skills is een veelgebruikte term. In meerdere onderzoeken is gekeken naar de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de huidige samenleving én om mee te bewegen met toekomstige ontwikkelingen. Kort samengevat zijn dat vaardigheden die helpen om te blijven innoveren, om effectief te communiceren en samen te werken met anderen, vaardigheden in het omgaan met en gebruiken van informatie en vaardigheden die te maken hebben met invloed, (zelf)sturing en leiderschap. Het versterken en verder ontwikkelen van die vaardigheden, is een belangrijk element in alle PPO opleidingen. We maken de koppeling met concrete praktijkdoelen of leerresultaten. Zo ontwikkel je die vaardigheden die je nodig hebt om in situatie z, op manier y te kunnen handelen om resultaat x te bereiken. Welke kennis, inzichten, instrumenten en vaardigheden jij daar nog voor nodig hebt, is afhankelijk van jouw situatie. Het op maat toepasbaar maken van die generieke kennis, inzichten, instrumenten en vaardigheden, is wat onze opleidingen onderscheid van andere.

 

 

Het Reisschema

We vergelijken de leertrajecten van de PPO Academie graag met een mooie reis. We starten met een intake om jouw leerwensen, beste leerstrategie en leertraject te leren kennen. Meteen daarna gaan we in de praktijk aan de slag met de uitdagingen waar jij voor staat, via werkplaatsen en trainingsbijeenkomsten. Tussendoor houden we contact via de digitale leeromgeving. We sluiten de reis af met een landing in de praktijk, waarbij de meerwaarde en toepassing van het geleerde centraal staat. Afhankelijk van de lengte en intensiteit van het traject, kan die landing verschillende vormen aannemen, variërend van een toets, tot een vertaling naar de praktijk in de vorm van een plan, presentatie of invoeringstraject. Voor al die vormen bieden we passende begeleiding.

 

De Academie wordt ondersteund door onder anderen:

Jan van Ginkel, concerndirecteur Provincie Zuid-Holland
Erik Dannenberg, voorzitter Divosa, vmlg. Commissie Dannenberg
Paul Rekveld, CISO gemeente Gouda
Jamsijn Kester, rector Vathorst College, lid Onderwijsraad en
Rik Maes, Hoogleraar Informatiemanagement
Kristel Lammers, veranderaar en (programma) manager VNG

 

Rondleiding door de digitale leeromgeving (volgt binnenkort)

wereldkaart


Kijkje achter de schermen van de PPO Community (volgt binnenkort)

ppo community

 

‘Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken’ – Confucius

Doe hier de zelfevaluatie en kijk welk programma het beste bij je past