Benieuwd welk programma bij je past? Neem contact op met één van onze leercoaches.

Opleiding gegevensmanagement

De hoeveelheid data neemt toe, wereldwijd een verdubbeling in de afgelopen twee jaar. In 2021 IS de gemeente dienstverlening en data gestuurd. Goed gebruik van gegevens versterkt de informatiepositie van professionals en bestuurders, verbetert de besluitvorming en biedt mogelijkheden vraagstukken op een nieuwe manier aan te pakken. Maar hoe organiseer je dat? Welke instrumenten en toepassingsmogelijkheden zijn er? En wat werkt waar?

Ontwikkelingen zoals de Omgevingswet, Data gedreven Dienstverlening en blockchain zijn gericht op een toekomstbestendige organisatie die met vertrouwen haar gegevens deelt en gebruikt. Dat kan (alleen) als je verzekerd bent van de kwaliteit, herkomst en levensduur van die gegevens. En als helder is waar en bij wie gegevens zich bevinden in je gemeente, met welk doel die zijn ingewonnen, en met wie je gegevens hebt gedeeld onder welke voorwaarden. Precies dat is de verantwoordelijkheid van gegevensmanagement.

De PPO Academie heeft in partnerschap met VNG Realisatie en in lijn met de GEMMA referentiearchitectuur de opleiding gegevensmanagement ontwikkeld. De opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij gegevensmanagement. Denk naast gegevensmanagers aan informatiemanagers, regisseurs informatiemanagement, architecten, ICT projectmanagers en beleidsmedewerkers ICT. De opleiding bestaat uit vijf dagen op een inspirerende locatie.

Wil je op de hoogte blijven en meer informatie ontvangen? Meld je dan hier aan

 

Artikel: Die data zijn straks niet meer van jou

Benieuwd welk programma bij je past? Neem contact op met één van onze leercoaches.