Doe hier de zelfevaluatie en kijk welk programma het beste bij je past

Reisgids – of navigatie?

21st Century Skills

In meerdere onderzoeken is gekeken naar de vaardigheden die je nodig hebt om nu succesvol te zijn én om mee vorm te geven aan vernieuwing. Het zijn de vaardigheden die je helpen te innoveren, effectief te communiceren en samen te werken met anderen. Kunnen omgaan met informatie is ook belangrijk. Invloed uitoefenen en begrijpen, leiderschap en zelfsturing zijn in de netwerksamenleving essentieel. In alle PPO opleidingen versterk en ontwikkel je deze ‘21st century skills’. We koppelen deze skills aan concrete praktijkdoelen, en daarin is de PPO Academie uniek. Je krijgt zo een koffer vol bagage die je leert toepassen in specifieke situaties. Want ieders situatie is anders.

Interactie: Op dit groene continent draait alles om communicatie en interactie. Verschillende talen en perspectieven maken dit een boeiend gebied, waar je zeker bent van bijzondere ontmoetingen en ervaringen. We bouwen een bivak en bekwamen ons in het vertellen van verhalen bij het kampvuur.

Reismodules op dit continent zijn:

  • Communicatie & interactie
  • Participatie? Organiseren!

Innovatie: De stralend gele zon gaat zelden onder in dit inspirerende gebied van prachtige vergezichten. Het continent staat garant voor steeds wisselende beelden en enerverende ervaringen. We storten ons in nieuwe avonturen, klimmen gestaag uit diepe dalen en maken onze eigen route door nog onbekend gebied.

Reismodules op dit continent:

  • Ontwikkelingen & impact
  • Van dilemma naar oplossing

Invloed: Het rode continent bestaat uit machtige toppen en strakke lijnen. De hoogtepunten rijgen zich aaneen, daarom focussen we op de belangrijkste bezienswaardigheden. Vaardig sturen we langs de bergkloof op weg naar onze volgende bestemming. Samen bepalen we welke ervaringen belangrijk zijn om op te nemen in onze reis.

Reismodules op dit continent:

  • Project ik: prioriteiten & effectiviteit
  • (Ver)leiderschap in vernieuwing: van visie naar aanpak

Informatie: Snelle stromen doorsnijden dit gebied. Het landschap is afwisselend en elke dag anders. Wat we morgen tegenkomen is niet altijd goed te voorspellen. We navigeren door stroomversnellingen en ontwijken een enkele draaikolk om uiteindelijk aan te komen in een veilige haven.

Reismodules op dit continent zijn:

  • Data & duiding
  • Informatiebeveiliging Hoe?Zo!

Kies uit verschillende reismodules:

Individuele leerreizen – Hoe kan ik? 

Maak een keuze uit ons aanbod van open reismodules, of combineer verschillende modules tot een reis op maat. Jouw persoonlijke ontwikkelwensen staan centraal. Welke kennis, inzichten, instrumenten en/of vaardigheden wil jij straks in de praktijk brengen? Voor een meer intensieve reiservaring vul je jouw reis aan met een Reizigersbijeenkomst vooraf, met persoonlijke reisbegeleiding door een leercoach en/of met een souvenir in de vorm van een afsluitende meesterproef.

 

Groepsreizen – Hoe kan ik in deze rol?

Groepsreizen zijn door ons met zorg samengestelde reizen voor een specifieke reizigersgroep. In deze reizen combineren we een aantal reismodules en maken die op maat voor een specifieke rol of functie. De rondreizen zijn een combinatie van verbreding (meerdere modules worden gecombineerd) en verdieping (we bouwen voort op aanwezige vakkennis en gaan de diepte in op het vakgebied). Voorbeelden zijn de Leerreis Gegevensmanagement en de Interbestuurlijke Leerreis Omgevingswet.

 

Organisatieleerreizen – Hoe kunnen wij?

Voor organisaties ligt de focus op organisatiebrede leerwensen en verandervragen. In welke richting willen wij dat onze organisatie zich ontwikkelt? Wat zijn de verandervragen? En welke kennis, inzichten en vaardigheden zijn nodig voor het organiseren van activiteiten? Dat is vaak maatwerk. Tijdens de modules wordt gewerkt aan concrete resultaten voor het betreffende team en/of de organisatie. Deelnemers spelen een actieve rol in het breder uitdragen en borgen van opgedane kennis en inzichten voor de organisatie. We werken met een besloten digitale leeromgeving, waarin deelnemers kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar en de rest van de organisatie.

 

Check in!

Doe hier de zelfevaluatie en kijk welk programma het beste bij je past